Psykolog Helle Jensen
Her er jeg: forside > helle jensen > profil
Helle Jensen
Strandparksvej 4
8300 Odder

Mobil: +45 2945 5393

E-mail:
mail@psykologhellejensen.dk

Profil

Jeg er født og opvokset på landet i en stor familie. Interessen for psykologi, for familiens trivsel og for menneskelig og også for spirituel udvikling har jeg altid haft.

Jeg husker at have tilbragt mange timer på ryggen på græsplænen, mens jeg kiggede op i skyerne og funderede over, hvordan jeg kunne lade være med at tænke - og hver gang det lykkedes "Nu tænkte jeg ikke", så havde jeg jo i selv samme sekund tænkt igen, og så var jeg lige vidt!

Den menneskelige hjerne, den menneskelige sjæl og det menneskelige sind måtte udforskes, og det skete på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet efter endt studentereksamen.

Familie

Samtidig med studierne blev jeg gift og stiftede familie - fik tre døtre - alle født i løbet af de syv år, jeg gik på universitetet. Da mine børn var henholdsvis ti, otte og fire år blev jeg skilt, og bor nu sammen med Kurt. Det har givet to bonusdøtre, og indtil videre 12 børnebørn. Det er en stor og dejlig familie at være en del af.

Som nyuddannet fik jeg mit første af en hel række jobs ved pædagogisk-psykologisk rådgivninger. Arbejdet med familier og børn var spændende og udfordrende, og jeg var heldig ret hurtigt at få en klinisk efteruddannelse med mesterlære og supervision som kunne dække mit behov for udvikling de første år.


Efteruddanelse

Efter det fulgte jeg i en årrække Folkeuniversitetets kurser i dybdepsykologi, jungiansk psykologi, drømmetydning og religionspsykologi, men behovet for en terapeutisk efteruddannelse trængte sig på, og det førte mig til Kempler Instituttet til en tre-årig efteruddannelse i familieterapi.

Det skærpede virkelig mit blik for mellemmenneskelige relationer, og jeg blev efterhånden ganske god til at sætte fokus på relationerne i familien, på samarbejdsprocesserne i det faglige og tværfaglige arbejde og på relationen mellem terapeut og klient, mellem pædagog og barn, mellem lærer og forældre, mellem leder og medarbejder.

Fokus

Dette fokus er nu omdrejningspunktet i mit arbejde, og jeg holder meget af at arbejde med relationer, både når det gælder undervisning af fagfolk, foredrag for forældre, eller terapi med børn og voksne, sammen og hver for sig.

Undervejs er det også blevet til en efteruddannelse i Sverige, i hypnoterapi, specielt med henblik på at bearbejde gamle chok, traumer og overgreb.

Midt i travlheden med et spændende arbejde og en stor familie er jeg stadig optaget af tanken om, hvordan man kan lade være med at tænke. Derfor forsøger jeg at lære at meditere og er optaget af de gamle praksisformer med meditation og bøn, som de kendes fra de store religioner. Jeg er meget inspireret af dr. phil. Jes Bertelsen, og nyder godt af den sobre vejledning, han giver gennem sine bøger og kurser.

For interesserede: CV